Egri Főegyházmegye hírei

Főoldal Kispapok IV. Évfolyam (2012-es évfolyam)
IV. Évfolyam (2012-es évfolyam) PDF Nyomtatás E-mail

b_100_0_16777215_0___images_stories_honlap_kepek_Kispapok_I.2012-13_P1140812.JPGA nevem Czókoly Sándor. 1989. május 28-án születtem, Ózdon, ahol édesanyámmal, nagyapámmal és testvéreimmel élek egy kertes családi házban. Középső gyermek vagyok, egy 25 éves nővérem és egy 20 éves öcsém van. Nem részesültem vallásos nevelésben, noha csecsemőkoromban szüleim megkereszteltettek. A nagyszüleim református voltán keresztül mindazonáltal áthatotta a családunkat némi keresztény lelkület.Általános iskolás korom óta foglalkoztat a regényírás, így Ózdon egy tehetséggondozó művészetoktatási intézményben folytattam tanulmányokat, majd 2010-ben a József Attila Gimnáziumban érettségiztem le.

Azt követően nyelv- és irodalomtudományt hallgattam az Eszterházy Károly Főiskola bölcsészettudományi karán két évig.Isten hívó szavát gimnáziumi tanulmányaim kezdetén hallottam meg először, tulajdonképpen a regényírók népes táborán keresztül.  Hosszú és lassú folyamat volt az, amely során megismerhettem Isten szeretetét, s közben amúgy ágostoni módon az Igazság keresésével járó belső nyugtalanság kínzott. Az Úr elvezetett a Római Katolikus Egyházhoz, ahol megtalálhattam az igaz boldogságot, s ahol olyan méreteket öltött az Istennel való szeretetkapcsolatom, hogy igent mondtam az Ő papságra való hívásának, ami az idők során egyre erősebben és határozottabban érlelődött bennem. Rádöbbentem, hogy ezen jegyesség nélkül nem tudnám elképzelni az életemet, így beadtam a jelentkezésemet az Egri Szemináriumba, ahol idén felvételt nyertem. Ahogyan akkor az Úrra bíztam sorsomat (azon nyugodtsággal, hogy ha Istentől való a vágy, akkor biztosan beteljesül), most is ugyanígy teszek: teljesen Őreá hagyatkozom, és bízom az Ő szeretettel teljes vezetésében, hogy lelkileg-szellemileg is felkészülhessek Országának és csodálatos dicsőségének lelkipásztorként való meghirdetésére.

 

b_100_0_16777215_0___images_stories_honlap_kepek_Kispapok_I.2012-13_P1140816.JPGRohozsán József a nevem. A Munkácsi Egyházmegyéből, Kárpátaljáról származok. Egy kis faluban, Körösmezőn születtem 1977-ben. Vallásos családban nevelkedtem. Az első szentáldozás után, ami 1989-ben volt, elkezdtem ministrálni. Szerettem az oltár előtt lenni, szolgálni. Érettségi után felmerült a kérdés, hogy talán a papi élet az, amit az Isten nekem szánt. 1995-be elmentem a szemináriumba, ami Gyulafehérváron volt, de jött a kísértés és én nem tudtam ellenállni. Úgy éreztem nem vagyok tisztában azzal milyen a papi élet, és mi tartozik bele. Azóta sok helyen megfordultam, sok mindennel foglalkoztam. Többnyire Magyarországon dolgoztam. Voltam libakopasztó, autópályán segédmunkás, utána ács- és betonozó szakmunkában dolgoztam. 2007-ben meghalt apukám és én hazaköltöztem. Öt évig éltem anyukámmal. Ez az öt, de főleg az utolsó három év gondolkodással telt. Úgy éreztem, hogy nem ott vagyok, és nem azt csinálom, amit kell. Minden nap elimádkoztam a rózsafüzért és olvastam a Szentírást. Gyakran a „gazdag ifjúról” szóló történet jött elő. Úgy éreztem nekem szól és rólam, de nem tudtam elfogadni, nem tudtam még akkor lemondani mindenről. De az Isten nem hagyott békén és egyre hangosabban szólt. És én, végül, elfogadtam a hívását. Sok akadálya volt annak, hogy szemináriumba jöjjek, de Isten segítségével megoldódtak. Most itt vagyok. Hálás vagyok Istennek azért, hogy kitartó volt és nem hagyott „békén”. Sok nehézség van és lesz, de hiszem azt, hogy itt a helyem és Ő velem van. Próbálok minden nap úgy élni, hogy egyre jobban bízni tudjak  Benne. Ezért kérem mindenkinek az imáját, hogy kitartsak a hivatás mellet, ne engedjek a kísértésnek és hü  szolgája lehessek a mi Urunk Jézus Krisztusnak! Dicsértessék az Úr Jézus Krisztus!

 

 

b_100_0_16777215_0___images_stories_honlap_kepek_Kispapok_I.2012-13_P1140807.JPGTorma Zsolt Joel-nek hívnak. 26 éves vagyok. A váci egyházmegye teológus hallgatója vagyok az egri szemináriumban. A családommal Abonyban élek. Nyolcan vagyunk testvérek. Már gyerekként megfogalmazódott bennem a papi hívatás. A gondviselésnek köszönhetően sok jó pappal és szerzetessel találkoztam, akik példák számomra. Érettségi után szerzetesi életemet a francia alapítású Betlehemi Monasztikus Közösség testvéreinél kezdtem meg. Beöltözésemkor a Yoël testvér nevet kaptam, amit azóta is őrzők. Franciaországban és Izraelben töltöttem ezeket a szerzetesi éveket. Ebben a közösségben érlelődött meg bennem a végleges elhatározás,hogy jelentkezzem  Dr. Beer Miklós püspök atyánál. Ő küldött engem,hogy tanulmányaimat az Egri Hittudományi Főiskolán kezdjem meg. Kérem, imádkozzon értem és kispaptársaimért, hogy valóban eltudjuk vinni az Örömhírt egy napon az emberek közzé papi szolgálatunkkal.

 

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE

Módosítás dátuma: 2016. február 16. kedd, 14:10
  Premium joomla templates by Lonex.

Olvassa be okostelefonjával

Mobile Barcode

BelépésSzavazások

Hogy tetszik Önnek az új honlapunk:
 

Online felhasználók

Oldalainkat 10 vendég böngészi
Tartalom találatai : 296505