Egri Főegyházmegye hírei

Főoldal Kispapok
A kispapság
I. Évfolyam (2015-ös évfolyam) PDF Nyomtatás E-mail

Feltöltés alatt

 

Bővebben...

 
II. Évfolyam (2014-es évfolyam) PDF Nyomtatás E-mail

 

Bővebben...A nevem Farkas Zsolt Rafael. 18 éves vagyok. A Debrecen- Nyíregyházi Egyházmegyéből érkeztem, Kántorjánosiból, ami Mátészalkától 20 km-re található.

Édesapám hittanár, édesanyám dajka, és van egy 14 éves öcsém, aki a falunkban található általános iskolában tanul.

Tanulmányaimat Kántorjánosiban kezdtem, majd a gimnáziumot a Báthory István Katolikus Gimnázium és Szakközépiskolában végeztem el.

A papi hivatás a gimnáziumi évek alatt fogalmazódott meg bennem. Az egyik kedvenc filmem a Mennyei királyság, melyben egy kovácsműhely fölé ez volt kiírva: "Férfi-e az aki nem teszi szebbé a világot?". Ez a mondat nagyon megfogott engem, jelmondatommá vált és elhatároztam, hogy a jövőben Isten kegyelmével eszerint szeretnék élni. Példaképként állt előttem Heidelsperger István esperes atya és görög katolikus atyák közül Kiss Attila Gellért atya, akik megszerettették velem ezt a hivatást. Szeretném hirdetni az evangélium örömhírét, hogy van megváltás és feltámadás, és minél több embert az üdvösség útjára vezetni.

Módosítás dátuma: 2016. február 16. kedd, 14:15
Bővebben...
 
III. Évfolyam (2013-as évfolyam) PDF Nyomtatás E-mail

Bővebben...

A nevem Bógár Zsolt, 1994.01.03-án születtem a palóc fővárosban, Balassagyarmaton. Mohorán élek szüleimmel és húgommal. Úgy érzem szüleim szeretetteljes nevelésének nagy szerepe volt abban, hogy meghalljam Isten hívó szavát. Gyermekkorom óta vágyódom a papi hivatásra. Szülőfalumban kiskoromtól ministráltam, idővel egyre több feladatot kaptam, amit felelősségteljesen végeztem. A balassagyarmati Szaléziaknál 5 évig szolgáltam oratóriumsegédként. Gyarmaton végeztem az általános iskolát, és ugyanitt szereztem érettségi bizonyítványt, a Mikszáth Kálmán Szakközépiskolában.

Módosítás dátuma: 2016. február 16. kedd, 14:10
Bővebben...
 
IV. Évfolyam (2012-es évfolyam) PDF Nyomtatás E-mail

Bővebben...A nevem Czókoly Sándor. 1989. május 28-án születtem, Ózdon, ahol édesanyámmal, nagyapámmal és testvéreimmel élek egy kertes családi házban. Középső gyermek vagyok, egy 25 éves nővérem és egy 20 éves öcsém van. Nem részesültem vallásos nevelésben, noha csecsemőkoromban szüleim megkereszteltettek. A nagyszüleim református voltán keresztül mindazonáltal áthatotta a családunkat némi keresztény lelkület.Általános iskolás korom óta foglalkoztat a regényírás, így Ózdon egy tehetséggondozó művészetoktatási intézményben folytattam tanulmányokat, majd 2010-ben a József Attila Gimnáziumban érettségiztem le.

Módosítás dátuma: 2016. február 16. kedd, 14:10
Bővebben...
 
V. Évfolyam (2011-es évfolyam) PDF Nyomtatás E-mail

Bővebben...

Drahos Dávidnak hívnak, 19 éves vagyok. Forrón élek családommal egy kertes családi házban. Egy húgom van, aki 15 éves. Általános iskolába 4 évet Forróra, majd 4 évet Encsre, a szomszédos városba jártam. A középiskolai tanulmányimat a miskolci Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskolában végeztem. A Kelemen Didák Minorita Kollégiumban voltam kollégista. A minorita plébániára jártam 3 évig ifjúsági közösségbe, és a plébániai életbe is besegítettem az oltárszolgálatommal. Tagja vagyok már 5 éve a forrói ifjúsági énekkarnak.

Módosítás dátuma: 2016. február 16. kedd, 14:11
Bővebben...
 
Diakónusok (2010-es évfolyam) PDF Nyomtatás E-mail

Bővebben...Bakos Tamás vagyok, 27 éves. Forróról származom, ahol szüleimmel, testvéreimmel és anyai nagymamámmal élek. Általános iskolába is forróra jártam, majd Encsen a Váci Mihály Gimnáziumban érettségiztem. Ezt követően Sárospatakon a Comenius Tanítóképző Főiskolán szereztem tanítói diplomát. A főiskolai tanulmányok mellett a forrói általános iskolában dolgoztam, majd a diploma megszerezése után az Encsi Többcélú Kistérségi Társulásnál kaptam munkát, ahol két évet töltöttem. 15 évig néptáncoltam a forrói Hernádvölgye Néptánc Együttesben, és megalakulása óta tagja vagyok egyházközségünkben az idén 10 éve működő Katolikus Ifjúsági Kórusnak is.

Módosítás dátuma: 2016. február 16. kedd, 14:22
Bővebben...
 
Premium joomla templates by Lonex.

Olvassa be okostelefonjával

Mobile Barcode

BelépésSzavazások

Hogy tetszik Önnek az új honlapunk:
 

Online felhasználók

Oldalainkat 6 vendég böngészi
Tartalom találatai : 293962