Egri Főegyházmegye hírei

Főoldal Hírek
Hírek
A kispapok gyöngyösön jártak... PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Soltész Ádám   

Immár hagyománnyá vált, hogy Hamvazószerda előtt, a gyöngyösi ún. "farsangi szentségimádási háromnapok" második napján, hétfőn eleget téve Ft. Juhász Ferenc plébános úr szeretetteljes meghívásának az esti záró szentmisén részt vesznek az egri Érseki Papnevelő Intézet, valamint a Redemptoris Mater egyházmegyei missziós szeminárium elöljárói és növendékei. Ebben az évben is tehát farsanghétfőn este az ünnepi szentmisében kértük a Jóisten kegyelmét a nagyböjti szent időre. A szentmise főcelebránsa Ft. Msgr. Wonerth László temesvár-szabadfalui kanonok-plébános volt, akivel együtt miséztek a szemináriumok rektorai és elöljárói, a helyi plébános és káplán atyák. Az asszisztenciát a két szeminárium kispapjai adták, valamint a szentáldozás szertartása alatt énekkel is köszöntötték az Úr Jézust, örvendeztették meg a jelenlévőket. A szentmise után, ünnepi vacsora keretébe folytatódott a szeretetteljes testvéri együttlét. Isten fizesse meg a helyi plébános, Ferenc atya jóságát és mindenki, ezért a szép estéért vállalt áldozatát!


Képek

 

A képekért és a cikkért köszönet Marosi Balázsnak!

Módosítás dátuma: 2016. február 16. kedd, 14:03
 
Farsang a szemináriumban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Soltész Ádám   

Az egri szeminárium 2016-ban is megrendezte hagyományos farsangi estjét. A közös ünneplésen részt vett Exc. Ft. Dr. Ternyák Csaba érsek, valamint a szeminárium elöljárói, tanárai és a városban szolgáló atyák közül is néhányan. Az előadások során minden évfolyam próbálta kihozni magából a maximumot, hogy a nagyböjti elcsendesedés előtt mindnyájan felszabadult örömmel tölthessük el közös ünnepünket. Isten fizesse meg mindenkinek a támogatását, köszönet minden évfolyamnak a felkészüléséért!


A képekért és a cikkért köszönet Marosi Balázsnak

 

Képek

Módosítás dátuma: 2016. február 16. kedd, 14:03
 
Házszentelés 2016 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Soltész Ádám   

A hagyományokhoz híven, Vízkereszt ünnepén a reggeli vízszentelés és zsolozsma után házszentelést tartottunk. Isten áldását kértük házunkra, szobáinkra, az elöljárókra, kispapokra és dolgozókra! A szenteltvíz és tömjénfüst volt ma az áldozatunk, amellyel Jézus elé járultunk és az Ő áldását kértük! Így megszentelt házunkban "ÚJ ESZTENDŐBEN, ÚJ SZÍVEKKEL" haladunk tovább a pappá formálódás szabadon elvállalt, hol könnyebb, hol nehezebb, de örömteli útján!

 

Bővebben...Bővebben...Bővebben...Bővebben...

 

További képek

Módosítás dátuma: 2016. január 10. vasárnap, 21:48
 
Házszentelés 2015 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Soltész Ádám   

Január 6-án, Vízkereszt ünnepén Szabó József spirituális atya megszentelte a szeminárium különböző helyiségeit, a kispapok kíséretében.

Először a növendékek cellái és hálói kerültek sorra, majd az elöljáró atyák szobái, a tantermek, a mosoda, az étkező, és a műhely felszentelése következett.

Módosítás dátuma: 2015. január 22. csütörtök, 12:56
 
Dolhai Rektor Úr kitüntetése PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Versler Sándor   

Bővebben...Kimagasló oktatói, kutatói és publikációs tevékenységért a Pázmány Péter Katolikus Egyetem által adományozható legmagasabb kitüntetésben, a Pázmány-plakettben részesült FŐISKOLÁNK REKTORA, Dr. Dolhai Lajos, aki a Egyetem teológiai karának habilitált professzora, magántanára is. A kitüntetést 2014. október 15-én,  Piliscsabán, a doktorráavatással egybekötött Pázmány-nap keretében vette át.

Módosítás dátuma: 2014. október 18. szombat, 10:10
 
Veni Sancte 2014 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Soltész Ádám   

Bővebben...Bővebben...Bővebben...Bővebben...

Módosítás dátuma: 2014. október 18. szombat, 10:13
Bővebben...
 
«ElsőElőző1234567KövetkezőUtolsó»

1. oldal / 7
Premium joomla templates by Lonex.

Olvassa be okostelefonjával

Mobile Barcode

BelépésSzavazások

Hogy tetszik Önnek az új honlapunk:
 

Online felhasználók

Oldalainkat 6 vendég böngészi
Tartalom találatai : 296499